Home Landelijke radio Luisteraars starten actie voor Cobus Bosscha

Luisteraars starten actie voor Cobus Bosscha

Een aantal enthousiaste luisteraars van het middagprogramma ‘JACobus’ op Radio 3FM is een actie gestart om dj Cobus Bosscha op de zender te houden. Gisteren werd bekend dat hij per 1 september tegen zijn eigen wil het veld moet ruimen op 3FM. De luisteraars hebben de website CobusBosscha.com in het leven geroepen.

Via de site kunnen mensen laten weten dat ze het niet eens zijn met zendercoördinator Florent Luyckx van 3FM die het programma niet meer bij de publieke popzender vindt passen. In de toekomst zullen er ook airchecks, jingles en videobeelden uit radioprogramma’s van Cobus te vinden zijn.

Een blik op de luistercijfers van maart/april leert ons dat het programma van Cobus een marktaandeel haalt van 10,1 procent. Daarmee ligt het ver boven het gemiddelde marktaandeel van 8,0 procent die 3FM haalt. Een vijfde plek in totaal.

Het programma ‘Claudia d’r op’ dat voor Cobus zit haalt een aandeel van 8,9 procent. Het tijdslot 17:00 – 19:00 uur haalt een aandeel van 8,3 procent. In de belangrijke doelgroep 20-34 jaar (boodschappers) scoort het programma een aandeel van 19,4 procent. Alleen Radio 538 doet het op die tijd beter met een aandeel van 22,2 procent.