Home Landelijke radio Van Inkel wacht nog op afkoopsom

Van Inkel wacht nog op afkoopsom

Radio Veronica wil Jeroen van Inkel graag hebben voor de ochtendshow ‘Ook Goeie Morgen’, dit schrijft de Telegraaf. Er zou dan wel een afkoopsom betaald moeten worden voor de dj die nog tot 2005 bij Radio 538 onder contract staat. Tot Van Inkel vrij is om te gaan, wil Veronica de oude Veronicaan Adam Curry als host. Ruud de Wild zou op zijn beurt in de markt zijn bij Radio 538.

Jeroen van Inkel kreeg van Radio Veronica een salaris aangeboden van 850.000 euro per jaar. Maar voor de dj over kan stappen naar Veronica zal wel eerst de afkoopsom van 1 miljoen euro betaald moet worden. Ook meldt De Telegraaf dat Curry een bedrag van 1 miljoen euro van Vereniging Veronica zal ontvangen. Dit als afkoopsom vanwege een oude deal tussen voormalig Veronica-topman Joop van der Reyden en Curry.

Curry zou 3 miljoen euro krijgen om met zijn bedrijf Jamby BV Veronica Digitaal op poten te zetten, maar de opvolger van Van der Reyden blies de overeenkomst af. Beide partijen stemden in met de schikking aangezien Curry dus in beeld is voor het ochtenprogramma Ook Goeie Morgen, waarin hij Toine van Peperstraten opvolgt. Van Peperstraten kwam er na een aantal weken achter dat én in het weekend (sport én muziek) én door de week (de ochtendshow) werken een beetje teveel van het goede is. Hij heeft thuis immers ook nog een echtgenote en twee koters.