Home Landelijke radio Van Inkel niet vervolgd voor antiflitspaalactie

Van Inkel niet vervolgd voor antiflitspaalactie

Radiopresentator Jeroen van Inkel wordt niet vervolgd voor zijn oproepen vorig jaar op Veronica FM, om flitspalen te vernietigen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de discjockey er woensdag wel op gewezen dat hij bij herhaling wel vervolgd wordt.
Van Inkel riep in januari 2000 luisteraars op ,,genadeloos toe te slaan” op de door hem benoemde antiflitspaalavond. Volgens justitie werden na de herhaalde oproepen van Van Inkel op verschillende plaatsen inderdaad flitspalen vernield. Ook stuurde een onbekende luisteraar het binnenwerk van een flitskast naar Van Inkel op.
Onderzoek heeft volgens het OM uiteindelijk uitgewezen dat er geen duidelijke relatie te leggen is tussen de oproepen van de radiopresentator en het vernielen van de flitspalen in dezelfde periode.
Van Inkel werkt inmiddels voor popzender Radio 538. In januari haalde hij zich weer de woede van het OM op zijn hals door een omstreden actie. Hij gaf in een prijsvraag een jaar gratis rijden met een Ferrari weg en was ook bereid eventuele snelheidsboetes voor zijn rekening te nemen. Justitie kon daar echter niets tegen ondernemen. Wel legde het Commissariaat voor de Media in oktober Radio 538 een boete van 20.000 gulden op omdat het de actie reclame voor het automerk vond.