Home Landelijke radio Hoogezand: Radio Compagnie op goede golflengte

Hoogezand: Radio Compagnie op goede golflengte

Het gaat weer goed met de lokale omroep Radio Compagnie in Hoogezand-Sappemeer. Het huidige boekjaar zal met een klein voordelig saldo worden afgesloten. Dit deelde voorzitter E. U. Luiken deze week mee aan de raadscommissie welzijn. Het ‘opklaren’ van de financiële situatie gebeurt een jaar eerder dan voorzien. Luiken hoopt daarom op wat extra steun van de gemeente.
,,We moesten, naar aanleiding van financieel beleid van het vorige bestuur, een lening afsluiten om de schulden te kunnen betalen. De gemeente verleent drie jaar lang een subsidie, die gelijk is aan de hoogte van de rente en aflossing. Het gaat daarbij om een bedrag van ongeveer twintigduizend gulden. Daarmee kunnen we uit de voeten, maar we hopen na die periode om een structurele subsidie”, zegt Luiken. Om de eigen financiën uit te breiden wil de omroep ook meer doen aan het werven van adverteerders.
Het werk van de lokale omroep wordt momenteel gedaan door 75 vrijwilligers. ,,Wij willen dat aantal graag uitbreiden naar honderd”, zegt Luiken, ,,Met dat aantal kunnen we ons ook weer meer naar buiten presenteren.” Radio Compagnie heeft momenteel 180 donateurs.