Home Landelijke radio UPC weigert radioadviezen voor Amsterdamse kabel uit te voeren

UPC weigert radioadviezen voor Amsterdamse kabel uit te voeren

Kabelexploitant UPC weigert de radioadviezen van de Algemene Programma Raad (APR) van half december 2005 uit te voeren. De adviezen voor de regio Amsterdam zouden eigenlijk per 1 juli 2006 ingevoerd moeten worden. De kabelexploitant wenst de looptijd van de radioadviezen echter een duur van twee jaar te geven en dus pas tot invoering per 1 juli 2007 over te gaan.

De APR stelt dat deze maatregel een forse beperking betekent van de mogelijkheid van de programmaraden om voor de belangen van de consumenten (kijkers/luisteraars) op te komen. De APR heeft samen met andere UPC-programmaraden diverse malen aangegeven het niet eens te zijn met een langere looptijd.

UPC wil het vorige advies toch een looptijd van twee jaar geven en zal niet tot invoering overgaan van de nieuwe adviezen per 1 juli. De APR legt zich niet neer bij dit eenzijdige besluit van UPC en heeft daarom een beroep gedaan op het Commissariaat voor de Media. Wanneer het Commissariaat voor de Media uitspraak doet is op dit moment nog niet bekend.