Home Landelijke radio Unity FM/TV blijft lokale omroep in Leiden

Unity FM/TV blijft lokale omroep in Leiden

Unity FM/TV blijft ook de komende vijf jaar de publieke lokale omroep voor Leiden, Zoeterwoude, Voorschoten en Oegstgeest. Dat heeft het Commissariaat voor de Media besloten. Voorheen was Unity FM/TV ook de omroep voor Lisse, Hillegom en Teylingen, deze gemeenten zijn nu toegewezen aan Omroep NENS. Deze omroep is al actief voor Noordwijk en Noordwijkerhout en breidt nu het zendgebied uit.

De omroep uit Leiden gaat niet in beroep tegen het besluit van het Commissariaat. "Uiteraard vinden wij het jammer dat we afscheid moeten nemen van de gemeenten Lisse, Hillegom en Teylingen", zegt Unity-directeur Rudo Slappendel. "Wel willen we graag met het Commissariaat voor de Media en de drie gemeenten kijken hoe wij het Bollenstreek gebied op een nette manier over kunnen dragen aan NENS."

Unity is de naam waarmee Omroep Holland Centraal uitzendt. Ook het commerciële Sleutelstad FM had samen met de Stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei) een aanvraag ingediend om lokale omroep te worden in Leiden.

Vorig artikelZomer Top 1000 vanaf maandag op 538
Volgend artikelRadio Waddenzee stopt met uitzenden