Het samenwerkingsverband tussen Stichting Lokale Media Wassenaar en Unity.NU wordt de nieuwe lokale omroep van Wassenaar. Unity verzorgt ook al de uitzendingen voor Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude en Oegstgeest. Het gemeentebestuur had een voorkeur voor deze constructie.

Twee kandidaten hadden zich aangemeld: Stichting Lokale Media Wassenaa/Unity.NUen de zittende lokale omroep, Midvliet FM/TV. Het gemeentebestuur vond het prettig om binnen een streekomroep te vallen.

“Zodra wij mogen starten zullen we direct een nieuwe radiozender en televisiezender lanceren voor Wassenaar”, zegt Unity-baas Rudo Slappendel. “De wethouder en raad hebben ons meerdere malen op het hart gedrukt dat Wassenaar op de Haagse regio gericht is, dit zal op deze editie van Unity.NU ook zeker merkbaar zijn. Uiteraard zullen we een aantal producties met elkaar ‘delen’, zoals het Unity.NU Weekoverzicht. Maar Wassenaar zal echt een eigen omroep krijgen.”

Leiderdorp
Deze week heeft ook het college van burgemeester en wethouders besloten de gemeenteraad te adviseren Stichting RTV Leiderdorp (Unity.NU/NL) te verlengen als lokale omroep. Eind maart neemt de gemeenteraad een beslissing over de verlening.