Home Landelijke radio Uitsluitend dialectmuziek op L1

Uitsluitend dialectmuziek op L1

L1 draait tot en met zaterdag uitsluitend dialectmuziek. Dit doet de Limburgse regionale omroep na het succes van de ‘Vastelaoves Top 1111’, die L1 begin dit jaar vlak voor carnaval uitzond. "Het regende reacties en die waren nagenoeg allemaal positief", aldus L1-hoofdredacteur Leo Hauben. "Tijdens de evaluatie van dat project ontstond het idee voor ‘L1 geit Plat’."

De muziekprogrammering van alle programma’s van L1 Radio is aangepast. Een week lang geen Engelstalige en geen Nederlandstalige muziek. Daarnaast zal een aanzienlijk deel van de interviews en aankondigingen in het Limburgs gebeuren. Voor een groot aantal begintunes zijn speciale versies in de Limburgse taal gemaakt.

De nieuwsprogramma’s blijven in ABN gepresenteerd. Maar voor het eerst in de geschiedenis van L1 zullen er dagelijks twee nieuwsbulletins volledig in het Limburgs worden gelezen: om 11:30 uur en om 15:30 uur.

Op donderdag 17 september houdt L1 Radio een ‘Groat Limburgs Radiodictee’. Een dictee in dertien verschillende varianten van het Limburgs, waaraan mensen ook thuis kunnen meedoen. De jurering vindt onmiddellijk plaats via internet, zodat aan het eind van de avond de winnaar bekend zal zijn.

De afsluiting van L1 geit Plat is zaterdag tijdens het dialectmuziekevenement ‘De Nach van ’t Limburgs leed’ in Venlo.