De prijzen voor de lokale omroepen in Nederland, waaronder Beste Lokale Omroep van 2020, worden later uitgereikt. Er gaat een streep door 12 juni, de datum dat de uitreiking gepland stond. De Nederlandse Organisatie van Lokale Omroepen (NLPO) heeft daartoe besloten vanwege het coronavirus.

De prijzenregen voor de lokale omroepen, tegenwoordig heten ze de Lokale Media Awards, vindt later dit jaar plaats. Onduidelijk is nog wanneer. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst worden diverse prijzen toegekend, waaronder die voor beste omroep, het presentatietalent en categorieën als video, audio en innovatie. Vorig jaar won 1Twente Enschede de prijs voor beste lokale omroep van 2019.

“Het is nu alle hens aan dek voor de lokale omroepen. Ze hebben hun handen vol aan het uitvoeren van hun journalistieke taak en de zorg voor hun medewerkers in deze crisisperiode”, zegt Marc Visch, directeur-bestuurder van de NLPO. “Aan de uitreiking van de awards gaat een heel proces vooraf, zoals de inzendtermijn tot 1 april aanstaande, de voorselectie en jurybijeenkomsten. Daarom heeft de NLPO nu al besloten de uitreiking uit te stellen tot een later bepaald moment.”

>> Meer radionieuws rondom het coronavirus

Foto: 1Twente