Home Landelijke radio “Twitter had grote invloed op hoe ik me voelde”

“Twitter had grote invloed op hoe ik me voelde”

DJ File Lara Rense

Lara Rense heeft zich een periode erg vervelend gevoeld vanwege reacties die ze kreeg op Twitter. “Het had zó’n invloed op hoe ik me voelde, elke dag die haat, dat botte fulmineren”, zegt de presentatrice van Nieuws en Co op NPO Radio 1 in Broadcast Magazine. “Sommige Twitteraars zitten op een heel donkere plek met zichzelf.”

Het ging verkeerd na de verkiezingen in de Verenigde Staten in november vorig jaar. “Toen was er een periode waarin een bepaalde groep mensen vond dat ze alle recht van spreken hadden en je tot de grond toe mocht affikken. Ik voelde me toen genoodzaakt om eventjes de deur dicht te doen, ik hem mijn Twitteraccount afgesloten.”

De presentatrice baalt ervan dat het nodig was. “Eigenlijk wilde ik niets liever dan me kwetsbaar opstellen en met ze in gesprek gaan, want er valt echt wel iets te leveren nog voor journalisten.”

Na een week keerde de rust weer enigszins terug. “Maar ik heb een flink aantal volgers geblokkeerd.” Sommige volgers bleken volgens Rense vooral uit op destructie en rotzooi. “Ik vraag me af hoe lang dit sociale netwerk nog zal bestaan.”