Home Landelijke radio Twintig procent EO-leden heeft moeite met koers omroep

Twintig procent EO-leden heeft moeite met koers omroep


Eén op de vijf EO-leden heeft moeite met de koers van de Evangelische Omroep. Dit blijkt uit een image-onderzoek van de omroep waarover het Nederlands Dagblad schrijft.

Ondanks dat leden moeite hebben met de koers snappen veel deelnemers de dilemma’s waar de omroep voor staat bij de wens ongelovige te bereiken met het evangelie en het voldoen aan de eisen van Publieke Omroep. Zo zegt 48 procent van de ondervraagden dat de EO programma’s moet maken voor het hele Nederlandse publiek. Zestien procent van de onderzochten wil dat de EO vooral programma’s maakt voor de leden, 34 procent staat hier neutraal in.

Volgens onderzoeker Albert-Jan Schol van de EO heeft twee procent van de ondervraagden aangegeven het EO-lidmaatschap op te zeggen bij nieuwe programma’s over controversiële thema’s als evolutie en homoseksualiteit. Zes procent wil dergelijke thema’s ‘liever niet’ meer terugzien bij de EO. Een op de drie EO-leden geeft aan het lidmaatschap op te zeggen ‘wanneer de EO het evangelie niet meer verkondigt’. Tegelijkertijd noemt een op de vijf leden van de omroep zich ‘EO-fan’.