Home Landelijke radio Lokale omroep Bergen op Zoom mag uitzenden in Woensdrecht

Lokale omroep Bergen op Zoom mag uitzenden in Woensdrecht

De Bergse Radio en Televisie Omroep (BRTO) mag ook uitzendingen gaan verzorgen in de gemeente Woensdrecht. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders voorsteld. Belangrijkste kink in de kabel is een investering van 20.000 euro. "Die is nodig om het signaal van provider @home door te sturen naar de aansluitingen in de gemeente", zegt burgemeester Marcel Fränzel.
De omroep benaderde de buurgemeente al in 2006. Dat contact leidde vooreerst tot een houding van ‘eerst zien, dan geloven’. "Inmiddels heeft de omroep beloofd voor de tweede helft van dit jaar gratis uitzendingen te verzorgen, met daarbij ook onderwerpen uit Woensdrecht. Een soort proefperiode", aldus Fränzel. 

De voorwaarde was dat de omroep de landelijke bijdrage van 1,10 euro per inwoner voor lokale radio en tv van de gemeente zou krijgen om de kosten te dekken. Voor de gemeente was dat een aantrekkelijke deal, zegt Fränzel. "Dat wilden we wel. Alleen bleek toen dat we daarvoor die verbinding nodig hebben van 20.000 euro." 

B en W gaan ervan uit dat de gemeenteraad instemt met de eenmalige investering van 20.000 euro. "Gezien de eerdere geluiden vanuit de raad en de bredere aanpak van de VVV en de Brabantse Wal, lijkt me dat zinvol."
Voorzitter Rob Poublon van de BRTO hoopt dat de Woensdrechtse raad instemt. ,,Als we uitzendingen mogen doen, dan willen we ook gebruik maken van mensen en verhalen uit Woensdrecht."