Home Landelijke radio Kort radionieuws van dinsdag 15 oktober

Kort radionieuws van dinsdag 15 oktober

Radio M presentator op de fiets door Senegal
Radio M presentator Edwin Driessen fietst vanaf 14 oktober mee in de Ronde van Senegal. Hij zal 14 dagen meefietsen. Zijn avonturen zijn te volgen via een dagboek op de site van Radio M. Driessen praat over zijn belevenissen in De Stem van M, op donderdag 17 en donderdag 24 oktober. Op beide dagen is De Stem van M te horen op Radio M tussen 19.00 en 20.00 uur.

Subsidie op basis van prestaties
De gemeente Bergen op Zoom heeft het plan ABG-tv en de Bergse Radio en Televisie Omroep (BRTO) voortaan subsidie te geven op basis van de prestaties die ze verrichten. Dat zeggen directeur van Savelanden L. Simons namens ABG-tv en voorzitter H. Lenting van de BRTO. Savelanden heeft besloten de financiële bijdrage aan ABG-tv per 1 januari stop te zetten. Jaarlijks subsidieert de zorginstelling de omroep met 70.000 euro.

Om de programma’s van ABG-tv, die uitgezonden worden op het kanaal van de BRTO, voort te laten bestaan is er overleg geweest tussen gemeente, ABG-tv en BRTO. BRTO ontvangt jaarlijks 38.000 euro subsidie van de gemeente. Een intensievere samenwerking tussen beide omroepen kan zorgen voor het voortbestaan van ABG-tv. Dan zal er wel geld op tafel moeten komen.

LOSL krijgt geen financiële steun
De Lokale Omroep Stichting Lichtenvoorde (LOSL) krijgt geen financiële bijdrage van de gemeente. Zo luidt het voorstel van burgemeester en wethouders aan de raad. De omroep vroeg een garantstelling van € 15.000 om schulden te saneren en € 1 per huishouden per jaar (jaarlijks goed € 7000). Volgens het college is continuïteit niet gegarandeerd en financiële steun daarom niet verantwoord.

Na het sturen van een brandbrief waarin de LOSL het college informeerde over de benarde financiële positie, gingen beide partijen om de tafel. De omroep, die inmiddels vier jaar bestaat wil € 15.000 om financieel orde op zaken te stellen. Dit bedrag zou de LOSL dan in twaalf jaar weer terug willen betalen.

Di-rect live op Radio Veronica
Radio Veronica zendt 25 okober live een concert van Di-rect uit. De Haagse band treedt die avond op in cafe Spoorzicht in Eerbeek. Radio Veronica zal dit concert tussen 21 uur en 24 uur live uitzenden.

Eerder die week, op maandag 21 oktober, is de band te gast in het programma van Michel Veenstra. Daarin zijn ook kaarten te winnen voor dit concert.