Home Landelijke radio Nieuwe voorzitter BRTO na verschil van mening

Nieuwe voorzitter BRTO na verschil van mening

Etiënne Schoenmakers is gekozen tot voorzitter van de BRTO, de lokale omroep voor de gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht. De in Huijbergen woonachtige Schoenmakers, die al vicevoorzitter was, volgt Rob Poublon op.

Poublon stapte vorige week op nadat een groot deel van de vrijwilligers van de omroep het vertrouwen in hem had opgezegd. De manier waarop hij de omroep wilde professionaliseren en hoe hij daarover communiceerde zinde hen niet. Toen bleek dat de overige bestuursleden zijn mening over een strakkere aansturing van bovenaf niet deelde, trok Poublon zijn conclusies.

De nieuwe BRTO-voorzitter ziet als een van zijn belangrijkste taken het wegzetten van de professionelere organisatie. "Daar is, onder meer door Poublon, al een hele hoop voorbereidend werk voor verricht. Nu komt het moment dat we er echt aan moeten beginnen. De verbouwing van onze studio’s is zo goed als afgerond en nu gaan we bijvoorbeeld nadenken over het maken van meer nieuwsuitzendingen. We hebben heel veel plannen."