Home Landelijke radio Bergse omroep vanaf 1 september ook in Woensdrecht

Bergse omroep vanaf 1 september ook in Woensdrecht

De lokale omroep van Bergen op Zoom start per 1 september ook met uitzendingen in de gemeente Woensdrecht. De Bergse Radio en Televisie Omroep BRTO zal eerst alleen op de kabel te ontvangen zijn. Voor de ether wordt nog naar een oplossing gezocht. Op zondag 7 september vanaf 12.00 uur is voor het eerst ook televisie te ontvangen, met daarbij een Woensdrechts item.

Burgemeester Marcel Fränzel maakte de eerste uitzenddatum van de lokale omroep in de gemeente gisteren bekend. "De gemeenteraad besloot in juni al 20.000 euro voor de lokale omroep vrij te maken voor een technisch aanpassing. De BRTO had beloofd dan in de tweede helft van dit jaar de uitzendingen zichtbaar te maken in Woensdrecht. Wie zoekt, zal merken dat het signaal voor de radio al te ontvangen is." Formeel moet de gemeenteraad in november nog instemmen.

Volgens Fränzel is met het begin van de uitzendingen een lang gekoesterde wens van zowel gemeente als lokale omroep in vervulling gegaan. Hij riep inwoners van de gemeente die Woensdrechtse onderwerpen in beeld willen brengen of anderszins voor de Bergse Omroep willen werken, op zich als vrijwilliger aan te melden bij de BRTO.

De gemeeteraad van Woensdrecht had in april nog twijfels over de BRTO als lokale omroep. De grootste zorg van de raadsleden was of de BRTO niet al te zeer een Bergse omroep zou blijven, waarbij Woensdrecht er maar karig vanaf zou komen. Burgemeester Fränzel legde toen uit dat de omroep verplicht was een zeker deel van de programma’s aan Woensdrecht te besteden.

Voorzitter Rob Poublon van de omroep zei na tegenwerking van Bergse politiek nu toch de stap naar de buurgemeente te kunnen zetten. "We gaan dit jaar met negentig mensen aan de slag om kabelkrant, radio en tv ook voor de inwoners van Woensdrecht aantrekkelijk te maken."

Per week brengt de omroep veertig uur eigen radio. De kabelkrant zendt permanent uit. Een keer per dag wordt een wekelijks tv-programma van een half uur tot drie kwartier uitgezonden. De naam BRTO gaat met de (financiële) inbreng van Woensdrecht veranderen. Wat de naam wordt, is nog onderwerp van gesprek.