Home Landelijke radio Twentse kabelzender Twickelstad FM raakt frequenties kwijt

Twentse kabelzender Twickelstad FM raakt frequenties kwijt

De Twentse radiozender Twickelstad FM raakt mogelijk haar kabelfrequenties kwijt, zo schrijft Tubantia. Kabelmaatschappijen Cogas en Essent zijn voornemens het station van de kabel te halen, omdat het station volgens hen een anoniem bestaan leidt. De leiding van Twickelstad FM zegt dat de zender in de lucht blijft. Op welke wijze dat zou moeten gebeuren laat men nog niet los, wel laat men weten dat er onderhandelingen zijn met andere partijen.

Twickelstad FM koos in 2004 voor een kabelfrequentie, nadat het station bij het toewijzen van de etherfrequenties buiten de boot was gevallen. De etherfrequenties in de regio gingen toen onder meer naar Radio Rosita, Hot Radio en Rebecca Radio. De zender ging commercieel, nadat Cogas en Essent de zender de mogelijkheid hadden geboden om via de kabel een zender met muziek en regionaal nieuws neer te zetten.

Maandag mocht de zender het eerder ingediende bezwaarschrift tegen het voorlopig advies van de programmaraad van Cogas Kabel toelichten. Volgens het radiostation een onbevredigende gang van zaken, waarna de raad concludeerde dat het voorlopig advies in een definitief advies moet worden omgezet. Twickelstad ziet niets in gerechtelijke stappen en kiest ook niet voor een frontale aanval op Cogas en eventueel Essent.