Home Landelijke radio TV-programma GeenStijl met Sander Lantinga gaat niet door

TV-programma GeenStijl met Sander Lantinga gaat niet door

3FM-dj Sander Lantinga gaat commentaar leveren voor het tv-programma Steengeyl van weblog GeenStijl en BNN. Op Radio 1 zei GeenStijl-directeur Dominique Weesie dat de toon van de dj vergelijkbaar zal zijn met de reacties op GeenStijl. “Sander gaat er erg hard in, als een soort bezoeker die zijn commentaar achter laat”, aldus Weesie.

Maar het programma gaat niet door. BNN en GeenStijl hebben namelijk besloten om hun gezamenlijke televisieprogramma terug te trekken. Reden hiervoor is de verplaatsing, door de netcoördinator Roek Lips van Nederland 3, van het programma van 23:30 uur naar rond 01:00 uur ’s nachts, nog voordat de eerste aflevering is gemaakt en uitgezonden. Steengeyl zou aanstaande vrijdag 2 februari voor het eerst op televisie te zien zijn. Lips vond de pilot van de serie namelijk niet goed genoeg en wilde dat het programma zich ging ‘ontwikkelen’.

Bij GeenStijl balen ze ook. Ze willen niet zo laat op tv. “Dan kijkt geen hond meer”, zegt Weesie. Daarop besloten ze met BNN de stekker eruit te trekken.

Vorig artikelRuud Hendriks wil uit Slam!FM stappen
Volgend artikelTimur laat snor staan voor strijd tegen kanker