Home Landelijke radio Ruud Hendriks wil uit Slam!FM stappen

Ruud Hendriks wil uit Slam!FM stappen

Ruud Hendriks wil uit Slam!FM stappen. Volgen de Telegraaf ligt de voormalig Endemol-bestuurder overhoop met Lex Harding over financiële voorwaarden. Harding zegt dat Hendriks uit hun investeringsbedrijf 2HMedia wil stappen. Dat bedrijf is ook eigenaar van Slam!FM. “Een vervelende zaak”, zegt Harding erover. Naast hij en Hendriks zit ook Marcel Dijkhuizen in het bedrijf.

Hendriks gaat over tot juridische stappen. Harding en Dijkhuizen worden voor de rechter gesleept. De zaak dient morgen voor de ondernemingskamer. Al zou het volgens Hendriks nog niet zeker zijn dat de zaak doorgaat. Waarom is niet duidelijk. Hij weigert verder commentaar.

Vandaag wordt ook bekend dat Slam!FM morgen een tv-zender begint via internet. Kijkers krijgen muziekclips voorgeschoteld. Via Slamtv.nl zijn de uitzendingen te volgen. Via sms kunnen de kijkers clips aanvragen. “Vanaf eind februari kunnen jongeren ook hun eigen films of programma’s insturen en zo zelf televisie maken”, zegt algemeen directeur Jacqueline Bierhorst van de radiozender in de Telegraaf.

Kijkers kunnen niet een specifiek nummer aanvragen. “Het werkt volgens het principe ‘de meeste stemmen gelden’, zegt Bierhorst. Ook op inzendingen van kijkers zelf kan gestemd worden. Die filmpjes mogen vanalles inhouden, zoals animatiefilms of korte speelfilms. Ook de vormgeving van Slam!TV moet op die manier ontstaan.

De televisiezender richt zich op jongeren tussen de 16 en 24 jaar. De inkomsten moeten komen uit commercials en de sms’jes. De kwaliteit van het beeld is zo hoog dat het vergelijkbaar is met het gewone televisiesignaal.

Vorig artikel3FM Serious Request-dj’s bij Lingo
Volgend artikelTV-programma GeenStijl met Sander Lantinga gaat niet door