Home Landelijke radio TROS Kamerbreed stopt eind van het jaar

TROS Kamerbreed stopt eind van het jaar

Het TROS radio- en televisieprogramma Kamerbreed stopt. Dit laten de twee programmamakers op de website van het programma weten. De reden voor het stoppen van het programma is dat het onmogelijk gemaakt wordt voor de parlementaire redactie om te werken door de NOS.

De programma makers, Caspar Becx en Gerrit van der Kooy, laten op de site weten: Dit is en was uitdrukkelijk niet de wens van de TROS noch van de Kamerbreed-redactie. Echter, door de toenemende centralisering van de publieke omroepen, waarbij de zendercoördinatoren in dienst van de NOS alle macht in handen hebben gekregen (met dank aan politiek Den Haag), is het werken voor de parlementaire redactie van de TROS vrijwel onmogelijk geworden. De presentatoren van Kamerbreed hebben derhalve in goed overleg met de TROS-directie besloten er zelf een punt achter te zetten. Zij wensen geen deel uit te maken van een staatsomroep waar de discutabele criteria van enkele machthebbers verheven zijn boven de wensen van het publiek.

Kamerbreed is een politiekprogramma wat iedere zaterdagochtend wordt uitgezonden. Het programma is al 23 jaar op de radio en de laatste 2 jaar ook gelijk op televisie te zien. De laatste uitzending zal vermoedelijk op 18 december zijn. Of er nog een nieuwe variant van het programma terug komt is nog niet duidelijk.