Home Landelijke radio Trance Energy in samenwerking met Slam!FM i.p.v. Radio 538

Trance Energy in samenwerking met Slam!FM i.p.v. Radio 538

Trance Energy is voor 2006 een samenwerking aangegaan met radiostation Slam!FM. Het dance-evenment Trance Energy vindt plaats op 11 februari in de Jaarbeurs te Utrecht. Tot op heden werd Trance Energy uitgezonden op Radio 538, maar aan die samenwerking is een einde aan gekomen. Gisteren heeft Radio 538 aangekondigd juridische stappen te zetten tegen ID&T, organisator van Trance Energy. Radio 538 wil ID&T dwingen de samenwerking te continueren.

Paul Brouwer, eventmanager van Trance Energy: “Wij hebben lang succesvol samengewerkt met onze mediapartners TMF en Radio 538. De samenwerking met TMF is beëindigd. Wel worden nog commercials bij TMF uitgezonden om het evenement te promoten. Als radiopartner hebben wij dit jaar gekozen voor Slam!FM in plaats van Radio 538. Slam!FM past als jongerenzender, met een stevige basis in de dancemuziek, erg goed bij ons evenement. Radio 538 is als marktleider gedwongen om heel breed te programmeren en richt zich op jong & oud. Radio 538 is in die zin een ‘familiezender’ en geen ‘jongerenzender’ zoals Slam!FM.”

Bas Meijer, directielid bij ID&T: “Ik begrijp niets van de ophef die Radio 538 op dit moment maakt. Radio 538 was inderdaad in 2005 nog mediapartner. Die overeenkomst is afgelopen en wij gaan in 2006 door met Slam!FM. Daar is niets vreemds aan. Overigens is noch de organisator, noch de mediapartner de belangrijkste factor van het succes van Trance Energy, maar de populariteit van trance als muziekstroming, gecombineerd met het grote enthousiasme van de bezoekers.”