Home Landelijke radio Tour de France uitgebreid te volgen op de radio

Tour de France uitgebreid te volgen op de radio

De Tour de France, die vandaag van start is gegaan, zal ook dit jaar uitgebreid op de radio te volgen zijn. Op Radio 1 zal zoals vanouds dagelijks ‘Radio Tour de France’ uitgezonden worden. In de avond vanaf 22:00 uur volgt dan ‘De Avondetappe’ met een terugblik op de rit van die dag.

Nederlandse vakantiegangers in Europa kunnen deze zomer naar de Tour de France luisteren via de Wereldomroep. De Wereldomroep neemt hiervoor elke dag van 2 tot en met 24 juli de uitzendingen van Radio Tour de France over. Ook als de etappe na 17:00 uur eindigt, is de finish bij de Wereldomroep te beluisteren.

Bovendien verzorgt de sportredactie van de Wereldomroep iedere dag een Tour-journaal in het radioprogramma ‘Nieuwslijn’. Hierin geeft de redactie onder meer alle klassementen en een voorbeschouwing op de volgende etappe.

BNR Nieuwsradio doet ook live verslag van de Tour de France. Ieder uur is er een update door sportverslaggevers ter plaatse en Manon Colson, van het magazine Sportweek, die langs de route staat. Daarnaast brengt Tour commentator Jean Nelissen elke dag om 07:25 en 17:25 uur verslag uit van de laatste ontwikkelingen met het verhaal van de etappe, anekdotes, de Nederlanders en wie rijdt er in het geel, het groen en de bolletjestrui.