Home Landelijke radio Tour de France tot en met 2019 bij de NOS

Tour de France tot en met 2019 bij de NOS

De Tour de France is tot en met 2019 te volgen bij de NOS. Dat betekent dat 's werelds grootste wielerwedstrijd van de eerste tot en met de laatste etappe rechtstreeks te volgen is via Radio 1, televisie, internet en mobiel.

Als onderdeel van de afspraken met de Amaury Sport Organisation (ASO), organisator van de Ronde van Frankrijk en andere grote wielerrondes, heeft de NOS bovendien de rechten verworven voor belangrijke wielerklassiekers als Luik-Bastenaken-Luik en Parijs-Roubaix.

Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS: "Het huidige contract met de ASO loopt nog tot eind 2015. Daar hebben we nu vier jaar aan kunnen vastplakken. Afgelopen zomer heeft opnieuw aangetoond hoe groot en populair de Tour is in ons land en dat Nederland als wielernatie toekomst heeft. Een belangrijke slag, waar we heel tevreden mee zijn. Zeker als je ziet hoe andere spelers in de Nederlandse markt hun best doen om naast voetbal andere belangrijke sportrechten te kopen. Dit mooie pakket is en blijft dus voorlopig bij de NOS te zien op het open net."

Vorig artikelAgentschap controleert FM-zendmasten met helikopters
Volgend artikelKees Toering: Marktaandeel Radio 2 gaat weer stijgen