Home Landelijke radio Top 1000 Aller Tijden op Veronica mag niet van HMG

Top 1000 Aller Tijden op Veronica mag niet van HMG

De Holland Media Groep (HMG) eist dat Radio Veronica uiterlijk vandaag een andere naam kiest voor de eindejaarslijst Top duizend aller tijden. Dat schrijft de Gooi- en Eemlander. Volgens de eigenaar van radiostation Yorin FM ligt het recht op de merknaam Top honderd aller tijden bij de HMG, sinds het vroegere Veronica daar een aantal jaren geleden in op ging.

Het oude Veronica zond sinds eind jaren zestig de Top honderd aller tijden uit, maar toen de ex-piraat tijdelijk uit de ether was werd die lijst enkele jaren door Yorin FM uitgezonden.

Het huidige Radio Veronica, onderdeel van Sky Radio, is niet van plan de naam te wijzigen, zegt woordvoerder Ralph Heijnneman. “De HMG heeft het recht op de naam Top honderd aller tijden, maar wij maken nu de Top duizend aller tijden. Het scheelt weliswaar maar een nul, maar het is echt iets anders. Het is bovendien een totaal andere lijst, die op een hele andere manier wordt samengesteld als onze oude Top 100 aller tijden. De aanduiding ‘aller tijden’ zal het discussiepunt wel zijn, maar dat zijn ook maar woorden.”

Volgens HMG-woordvoerster Eva Peters is het verschil tussen honderd en duizend ‘niet onderscheidend genoeg’. “Wij hebben het recht op die naam, en dat heeft onze juridische afdeling aan Veronica laten weten.”

Mocht Veronica vandaag geen actie ondernemen, dan besluit HMG daarna of ze naar de rechter stappen. Yorin FM zendt de Top honderd aller tijden dit jaar zelf niet uit.

Heijnneman zegt dat Veronica gewoon doorgaat met de campagne voor de Top duizend aller tijden. “De luisteraars zijn al weken aan het stemmen en ze kunnen dat nog tot 12 december doen. We gaan niet halverwege de campagne nog even van naam veranderen. Dat zou geen goede optie zijn. En het is een succes. We verwachten dat we aan het eind van de rit zo’n honderdduizend stemmen binnen zullen hebben gekregen.” (Gooi- en Eemlander)