Home Landelijke radio Radio 10 Toine van Peperstraten: “Radio 10 wordt lachend de nummer 1”

Toine van Peperstraten: “Radio 10 wordt lachend de nummer 1”

Het stoppen van Edwin Evers op Radio 538 en de komst van Gerard Ekdom naar Radio 10, zal de komende maanden voor grote verschuivingen gaan zorgen in de luistercijfers. Dat voorspelt Toine van Peperstraten, in gesprek met Patrick Kicken. “Ik denk dat Radio 10 lachend de nieuwe nummer 1 van Nederland wordt. Met Van Someren in de middag en Ekdom in de ochtend, gaan de luistercijfers verder doorzetten.”

Door het wegvallen van Evers gaat een gat ontstaan, aldus Toine. “Het publiek van Evers gaat klakkeloos naar 10, die gaan niet over naar Frank Dane. De doelgroep van Evers is voor het profiel van 538 ook te oud. Dane gaat dat verjongen. Dat zal ook beter passen bij de zender 538, alleen in absolute cijfers zal het een knauwtje zijn.”

Locomotief

Toine, die zelf langere tijd als invaller werkte bij Radio 10, voorspelt dat ook NPO Radio 2 het moeilijker gaat krijgen. “Radio 2 heeft de afgelopen jaren een heel sterke locomotief gehad met Gerard Ekdom. De rest van de trein kon daar keurig achter hangen. Nu is die locomotief weggevallen en heb je een ochtendprogramma dat nog zoekende is, en het ook qua luistercijfers en profiel niet zal halen bij wat Gerard heeft gebracht.”

Toine: “Gerard kreeg de opdracht mee om Radio 2 te verjongen. Dat heeft hij op zijn manier gewoon goed gedaan; het publiek van Radio 2 is verjongd. Maar ik denk dat het wel voor het probleem gaat zorgen, nu Gerard weg is.”

Mediastrateeg Evert Bronkhorst zei eerder al dat Radio 538 zich ‘zeker zorgen zal maken’ nu de luistercijfers van de zender dalen en Edwin Evers eind dit jaar vertrekt.

Foto: Hans-Peter van Velthoven