Home NPO Oud-radiodirecteur NPO kritisch: “John de Mol koopt alles op”

Oud-radiodirecteur NPO kritisch: “John de Mol koopt alles op”

Jan Westerhof, voormalig radiodirecteur bij de NPO, noemt het ‘zorgelijk’ dat Talpa Radio veel dj’s wegkoopt van de publieke radiozenders. Dat zei hij vanmiddag in ‘De Perstribune’ op NPO Radio 1. De oud-omroepbaas was te gast in het programma om te vertellen over zijn boek ‘We waren er bij’, dat binnenkort verschijnt.

Jan: “De publieke omroep mag niet meer zoveel uitgeven aan dj’s, dus dat betekent ook dat je ze kwijtraakt. Je ziet dat John de Mol nu alles en iedereen opkoopt op dit moment. Dat vind ik wel wat zorgelijk, als het gaat om de verhouding tussen commercieel en publieke omroep.” Onder meer Giel Beelen en Gerard Ekdom maakten afgelopen jaar de overstap van de publieke omroep naar Talpa Radio, het bedrijf van John de Mol.

‘Water uit de kraan’

Wat Jan zou doen als hij nu nog radiobaas was? “Goed duidelijk maken in Den Haag hoe belangrijk het is dat we een publieke omroep hebben en daar de radio ook eens bij noemen. Het is water uit de kraan, ook voor politici. Zij denken: het is allemaal vanzelfsprekend. Maar dat is niet zo. Het is een kwestie van beschaving of je een goede publieke omroep hebt.”

Jan Westerhof stopte in oktober 2016 als radiodirecteur bij de NPO. Hij vervulde die functie sinds 2007. Jurre Bosman nam de taken van hem over. De afgelopen tijd werkte Jan aan zijn eigen boek ‘We waren er bij’, dat in het teken staat van 100 jaar radio. Dat boek verschijnt aankomende dinsdag.