NPO Radio 2 heeft een nieuwe slogan in gebruik genomen. De ‘NPO Radio 2 is AAN’-kreet heeft plaatsgemaakt voor de slogan ‘Er is maar één NPO Radio 2’. Vanwege de nieuwe slogan is ook de vormgeving van de publieke radiozender aangepast.

“Er is maar één NPO Radio 2 onderstreept het unieke karakter en de authenticiteit van NPO Radio 2”, aldus een woordvoerder van de NPO tegenover deze site. “Onze dj’s verrassen de luisteraars met een grote variëteit aan kwaliteitsmuziek: van toen, nu en vaak van eigen bodem.”

“En er is natuurlijk ook maar één Top 2000, het jaarlijkse hoogtepunt van NPO Radio 2. Letterlijk van en voor iedereen, en voor velen inmiddels een vast onderdeel van het ‘eindejaarsgevoel’. Daarom hebben wij gekozen voor ‘Er is maar één NPO Radio 2.”

Nieuw vormgeving

Vanwege de nieuwe slogan is ook de vormgeving op Radio 2 aangepast. Zo zijn er nieuwe nieuwsbedjes, jingles en klinkt de uuropener ook anders. Laatstgenoemde werd begin dit jaar nog opgefrist, maar is inmiddels dus weer vervangen. “De vormgeving wordt regelmatig aangepast, zodat je als radiozender ‘fris’ blijft klinken”, aldus de NPO.

De slogan ‘NPO Radio 2 is AAN’ was sinds 2015 in gebruik. Daarvoor hanteerde Radio 2 de kreet ‘Come Together’.

Foto: Michel Schnater | NPO