Het veelbesproken telefoonfragment van Timur Perlin op NPO Radio 2, begin juli, was ‘lelijke, maar spannende radio’. Dat vertelt de radiomaker op de website van BNNVARA. “Het was lelijk, ik vloekte – het was ook nog eens op zondag. Het was lelijke radio, maar wel spannende radio. Ik ben soms ook een lul, dat mogen de luisteraars echt wel weten.”

Begin juli had Timur luisteraar Dave in de uitzending. Hij was geblokkeerd in het appsysteem van Radio 2 vanwege zijn ‘nare taal’. Timur wilde Dave in zijn wekelijkse item ‘De Radio Vergevingsdienst’ van de zwarte lijst halen en belde hem op. Na zeven minuten schoot de Radio 2-dj uit zijn slof. “Ik probeer godverdomme een beetje netjes te blijven met je, maar het is godverdomme onmogelijk”, riep hij.

Dumpert

Timur nu: “De luisteraars van het programma vonden het prachtige, spannende radio, hoewel ik natuurlijk ook reacties kreeg over mijn gevloek en geschreeuw. Later kwam het fragment op Dumpert, de mensen daar gaven die man gelijk. Volgens mij is hij de enige man die ik na het gesprek níet van de zwarte lijst heb gehaald.”

BNNVARA, de werkgever van Timur, zei achteraf dat het item niet uitgezonden had moeten worden. Maar de woorden van luisteraar Dave raakten Timur, bekent hij. “Het was half gespeeld, maar ook half echte boosheid. Het was een man die maar het ene na het andere negatieve bericht naar de studio stuurde en de mensen uitschold. Ik belde hem op maar het werd geen gesprek. Hij ging maar door, veertien minuten lang, ik kwam er niet tussen. Hij vond dat hij niet werd gehoord. Toen ben ik uit m’n slof geschoten.”

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2