Timur Perlin had het veelbesproken telefoongesprek met luisteraar Dave niet uit moeten zenden in zijn programma op NPO Radio 2. Dat stelt Timurs werkgever BNNVARA in een reactie aan de website GeenStijl.nl. “Er is voor uitzending van het gesprek geprobeerd contact op te nemen met Dave, maar dat is niet gelukt. Het item had alleen al daarom niet uitgezonden moeten worden.”

BNNVARA heeft de ’telefoonrel’ inmiddels meermaals besproken met Timur. “We beschouwen het als een volkomen verkeerd uitgepakt item, waarvoor Timur inmiddels blijk van spijt heeft gegeven. Hij heeft aangetoond op alle vlakken een mens te zijn. Met een primaire reactie. En met spijt achteraf”, aldus de omroep.

‘Misdrijf’

Timur had ruim twee weken geleden luisteraar Dave in de uitzending. Hij was geblokkeerd in het appsysteem van NPO Radio 2 vanwege zijn ‘nare taal’. Na zeven minuten schoot de Radio 2-dj uit zijn slof. “Ik probeer godverdomme een beetje netjes te blijven met je, maar het is godverdomme onmogelijk”, riep hij.

Luisteraar Dave heeft op verzoek van GeenStijl zijn verhaal gedaan. ‘Het gesprek tussen Perlin en mij was zo geredigeerd, dat ik maximaal vervelend en aanvallend over ging komen, en Perlin een stuk minder vervelend’, schrijft hij onder meer. Dat het gesprek zonder Daves toestemming en medeweten is uitgezonden op Radio 2, rekent hij Timur zwaar aan. “Dat is een misdrijf onder de Nederlandse Privacy-wetgeving.”

Bekijk het bewuste fragment hieronder terug:

Foto: Annemieke van der Togt