Home Landelijke radio Tijs van den Brink weg bij ‘Met Het Oog Op Morgen’

Tijs van den Brink weg bij ‘Met Het Oog Op Morgen’

Tijs van den Brink stopt als presentator van 'Met Het Oog Op Morgen' op Radio 1. Hij kan het werk niet meer combineren met de presentatie van 'Dit Is De Dag', dat hij op werkdagen voor de EO maakt op Radio 1. 

"De veranderingen in de programmering op Radio 1 hebben voor mij tot gevolg dat het zeer lastig is geworden om mijn werk bij de EO, mijn werk voor ‘t Oog en mijn gezin te combineren. Daarom heb ik, met pijn in het hart, besloten met Het Oog te stoppen. Veel mensen verklaren me voor gek, want wie stopt er nou vrijwillig bij ‘t Oog? Ik snap die verbazing goed, maar ik denk toch dat dit een verstandig besluit is", zegt de presentator over zijn vertrek.

Met het Oog op Morgen-redactiechef Marion van de Wouw zegt over zijn vertrek: "Het is ontzettend jammer dat Tijs stopt als anchor op vrijdag. Hij is een radiopersoonlijkheid, een zeer goede interviewer, altijd journalistiek nieuwsgierig en hij geeft een eigen kleur aan de vrijdaguitzending van het Oog. We gaan hem enorm missen."

Van den Brink presenteerde het programma meer dan tien jaar. Zijn laatste uitzending is op vrijdag 28 februari. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend.