Tennisverslaggever Marcella Mesker heeft de Theo Koomen Award 2022 gewonnen, de prijs voor het mooiste sportverslag van het afgelopen jaar. Dat werd vanmiddag bekend gemaakt door Bert Kranenbarg in zijn programma ‘Bertop5’ op NPO Radio 5.

Marcella krijgt de prijs voor het verslag dat ze deed van de finale van het tennistoernooi van Rosmalen op 12 juni vorig jaar op NPO Radio 1. De jury roemt de tennisverslaggever onder meer vanwege de manier waarop zij relevante informatie en sfeer overbrengt op de luisteraars. “Zij beschrijft de overwinning van Tim van Rijthoven op favoriet Daniil Medvedev op een professionele, toegankelijk manier, maar weet met haar enthousiasme ook duidelijk te maken hoe sensationeel de overwinning is.”

Verrast

De tennisverslaggever was hoorbaar enthousiast over de prijs: “Wat een verrassing is dat. Theo Koomen, wat een geweldige naam. Als klein meisje zat ik met mijn vader naar het wielrennen te kijken op televisie en Theo Koomen zat daar achter op die motor te schreeuwen en te doen. Een fenomeen, ik ben zeer vereerd.”

De Theo Koomen Award is tien jaar geleden bedacht door Bert Kranenbarg en is vernoemd naar één van de beroemdste Nederlandse sportverslaggevers ooit. Eerder wonnen onder andere Andy Houtkamp, Sebastiaan Timmerman, Jack van Gelder, Gio Lippens, Olav Mol en Léon Haan de prijs.

Foto: KRO-NCRV