Home Landelijke radio Jack van Gelder win Theo Koomen Award 2014

Jack van Gelder win Theo Koomen Award 2014

Jack van Gelder heeft de Theo Koomen Award 2014, de prijs voor het beste sportverslag van het jaar, gewonnen. Van Gelder kreeg de prijs voor zijn commentaar bij de wedstrijd Nederland – Mexico op het WK voetbal.

De prijs werd tijdens het Radio 2-programma Grand Café Kranenbarg uitgereikt door juryvoorzitter Evert ten Napel en Andy Houtkamp. "Het was een enorm moeilijke keuze tussen die weergaloze 1-1 van Robin van Persie tegen Spanje en de penalty van Klaas-Jan Huntelaar tegen Mexico", stelde Ten Napel. "Jack beschrijft de actie van Arjen Robben – waar de penalty uit volgt – goed en laat ons nog eens meeleven met de gevoelens van Klaas-Jan Huntelaar."

In 2012 ging de prijs naar turncommentator Hans van Zetten voor zijn commentaar bij de gouden rekstokoefening van Epke Zonderland op de Olympische Spelen. Vorig jaar won Andy Houtkamp voor zijn verslag van de Champions League-zege van Ajax op Barcelona.

In november kreeg Van Gelder ook de eerste Marconi Impact Award voor zijn radiocommentaar tijdens voetbalwedstrijden op Radio 1.

Vorig artikel2.500 kertmannen rennen door de Winter Efteling tijdens de Q-santarun
Volgend artikel3FM Serious Request tussenstand zondag: 3.218.294 euro