Home Landelijke radio Telfort, CZ en Hornbach genomineerd voor Radioadverteerder van het jaar

Telfort, CZ en Hornbach genomineerd voor Radioadverteerder van het jaar

Telfort (Mindshare), CZ (ZenithOptimedia) en Hornbach (Stroom Mediacommunicatie) zijn door de jury genomineerd voor Radioadverteerder van het jaar. Ook de shortlist voor de beste Radioplanner van het jaar is bekend. Voor deze award – die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt – zijn genomineerd: Patrick Horstman (Mindshare), Myrka Beekhuizen (Mindshare) en Iris de Graaf (Vizeum). Deze Radio Advertising Awards worden op dinsdag 11 juni tijdens het Turn-up-the-Radio event in Paradiso uitgereikt.

RAB heeft aan de mediabureaus gevraagd om hun adverteerders en radioplanners voor te dragen voor deze prijzen aan de hand van pittige criteria. De radiozenders beoordelen de inzendingen op basis van de motivatie van de bureaus en gebruiken uiteraard hierbij hun eigen kennis en ervaring met de adverteerders en de planners. De jury ging van longlist naar shortlist en na een uitgebreide inhoudelijke discussie werden uiteindelijk drie genomineerden gekozen.
 
Radiostations vinden het belangrijk om de impact van radioreclame over het voetlicht te brengen. Er is veel mogelijk met het medium en adverteerders en planners die durven om vernieuwend te zijn en het medium radio gebruiken als meer dan een voordelig bereiksmedium, worden beloond. Alle genomineerden zetten radio op een vernieuwende, andere wijze in en met sterke creatie waardoor de effectiviteit wordt vergroot.

Op 11 juni worden zes awards uitgereikt. Naast Radioadverteerder en Radioplanner van het jaar, wordt ook creatie bekroond door een vakjury. Er zijn drie categorieën: profit, non-profit en inhaker, deze jurering vindt op 4 juni plaats. De zesde award is voor de beste radiocommercial, gekozen door het Nederlands publiek. Hiervoor kan er nog tot 10 juni gestemd worden via www.debesteradiocommercial.nl.

Vorig artikelL1 maakt bijna 3 ton verlies in 2012
Volgend artikelVandaag eerste commerciële DAB+ zenders on air