Home Landelijke radio Te weinig vrouwen op de publieke radio

Te weinig vrouwen op de publieke radio

Er zijn nog steeds te weinig vrouwen te horen op de publieke radiozenders. Dat stelt het Commissariaat voor de Media in een brief aan Staatssecretaris Dekker (Media). De prestatieafspraken die in 2010 voor vijf jaar zijn afgesproken zijn wel gehaald, maar toch vindt het Commissariaat dat vrouwen nog altijd te weinig gerepresenteerd worden.

"De verhouding man/vrouw op de publieke omroep is nu ongeveer 2 staat tot 1. De conclusie is dus dat het beeld op tv nog te veel gedomineerd wordt door mannen. Bij de radio is het overigens niet anders, al lukte het daar wel om de – minder ambitieuze – prestatie-afspraak te halen. Al met al is dit een ontwikkeling waar de NPO de komende jaren meer aandacht aan moet besteden", aldus Madeleine de Cock Buning, voorzitter van het Commissariaat voor de Media.

Op televisie werden de afspraken over vrouwen niet gehaald. Daar daalde het aantal vrouwen zelfs. Overigens is het Commissariaat overwegend positief over de prestatieovereenkomst. De meeste doelstellingen zijn gehaald.