Home Landelijke radio Talpa Radio presenteert nieuwe directie

Talpa Radio presenteert nieuwe directie

Talpa Radio Nederland, eigenaar van de radiostations Radio 538, Radio 10 Gold en Juize.FM krijgt een nieuwe directie. De drie zenders worden per direct geleid door algemeen directeur Jan Willem Brüggenwirth, commercieel directeur René Zeedijk, programma directeur Niels Hoogland en financieel directeur Remko van de Vlag. Vanmorgen berichte de Telegraaf al over het vertrek van Erik de Zwart.

Jan-Willem Brüggenwirth wordt algemeen directeur van Talpa Radio Nederland. Hij is sinds 1 januari 2004 algemeen directeur van Radio 538. René Zeedijk wordt commercieel directeur van Talpa Radio Nederland. Zeedijk kwam in juni 1997 in dienst bij Radio 538 als account manager en verliet als Sales Manager de zender in januari 2004 om als commercieel directeur van Talpa Radio International aan de slag te gaan. Per 1 september jl is Zeedijk als commercieel directeur teruggekeerd bij Radio 538 en per november wordt hij commercieel directeur van Talpa Radio Nederland.

Niels Hoogland krijgt de programmatische verantwoordelijkheid over alle radiostations als programma directeur. Hoogland is werkzaam als dj sinds 1995 bij Radio 538 en is program director vanaf 2003. Niels Hoogland blijft zijn programma’s op de radio gewoon presenteren. Remko van de Vlag wordt financieel directeur van Talpa Radio. Sinds maart 1998 werkt hij op de financiële administratie van onder andere Radio 538. Na diverse disciplines op het financiële vlak te hebben doorlopen, is hij per april 2003 als Financial Manager verantwoordelijk geweest voor het intern opzetten van de administratie. Tevens heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de verkoop van Radio 538 aan Advent en later aan Talpa.

Algemeen directeur Jan Willem Brüggenwirth: “Met Radio 10 Gold, Juize.FM en Radio 538 hebben we een poule van de beste radiomensen van Nederland en dat brengt vele nieuwe kansen voor de komende jaren.”