Home Landelijke radio Erik de Zwart vertrekt bij Talpa

Erik de Zwart vertrekt bij Talpa

Erik de Zwart vertrekt bij Talpa Radio. Volgens de Telegraaf is dit het rechtstreekse gevolg van de aankoop van Radio 538 door Talpa. “De Zwart kon zich niet verenigen in het idee van twee kapiteins op één schip en besloot op te stappen”, aldus ingewijden. Er wordt momenteel een vertrekregeling getroffen met de radio-directeur.

Erik de Zwart was directeur van de radiotak van Talpa en tevens belast met het opzetten van de buitenlandse radiozenders van het mediabedrijf. Talpa is onder andere actief in Denemarken en België. Na de frequentieverdeling in Nederland waren vooral de verwachtingen voor Noordzee FM hooggespannen. Er werd voor ruim tachtig miljoen euro geïnvesteerd in de 100.7-frequentie. Toch bleef het marktaandeel ver achter. Daarop besloot Talpa-eigenaar John de Mol om marktleider Radio 538 te kopen. Noordzee FM werd verkocht aan de Vlaamse Persgroep.

Jan-Willem Brüggenwirth blijft nu gewoon directeur van Radio 538. Een woordvoerder van Talpa wilde geen commentaar geven op het bericht.