Home Frequentieveiling Talpa Network naar rechter om maximaal drie FM-kavels

Talpa Network naar rechter om maximaal drie FM-kavels

Talpa Network is een rechtszaak begonnen tegen het besluit dat een mediabedrijf maar drie in plaats van vier FM-kavels mag hebben. Dat schrijft Adformatie. De zitting vindt in maart plaats.

De minister van Economische Zaken nam het besluit voor maximaal drie FM-kavels na advies van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Met het maximum van drie kavels zou volgens de ACM voorkomen worden dat één of twee partijen de markt kunnen domineren en er zodoende voldoende concurrentie op de markt blijft. Talpa Network, eigenaar van Radio 538, Radio 10 en Sky Radio, verkocht daarop Radio Veronica aan het Belgische Mediahuis.

Volgens Adformatie zou er bij winst voor Talpa Network een nieuwe veiling gehouden moeten worden.

KINK ook naar de rechter

In februari vindt er nog een andere zitting plaats over de veiling. KINK is een juridische procedure gestart tegen het ministerie van Economische Zaken over de veiling van de commerciële FM-vergunningen aan Talpa Network en Mediahuis. In februari staat een eerste zitting bij de bestuursrechter in Rotterdam op de rol.

Talpa (Radio 538, Sky Radio en Radio 10) en Mediahuis (100%NL en Radio Veronica) hebben OMS, onderdeel van Talpa Network, als verkoopmaatschappij voor de radioreclame. KINK vindt de verbondenheid te groot. De beoordeling van de verdeelprocedure door de Rijksdienst Digitale Infrastructuur (RDI) zou daarom niet goed zijn geweest.

Foto: Pixabay