Sven Kockelmann (51) vertrekt na bijna 30 jaar bij KRO-NCRV en gaat naar WNL. Bij de omroep gaat hij vanaf januari één avond per week Op1 presenteren op tv, samen met Fidan Ekiz.

Kockelmann was jarenlang het vaste gezicht van KRO-NCRV met ‘De Ochtend’ op de radio, ‘Oog in Oog’ en ‘KRO Brandpunt’ op tv. Hij presenteert momenteel elke werkdag ‘1op1’ op NPO Radio 1, waarin hij een half uur gasten ontvangt. Tot 1 december blijft Sven het programma presenteren. “Over de periode daarna gaan we in overleg met de NPO”, aldus een woordvoerder van KRO-NCRV.

Hoofdredacteur Bert Huisjes benaderde de presentator. “Toen Bert mij benaderde en me vertelde over zijn plannen, werd ik meteen enthousiast”, aldus Kockelmann in het AD. “Vooral de ambities van WNL rond de actuele politieke en economische journalistiek spreken me zeer aan. En hoewel het bepaald geen gemakkelijke beslissing was de KRO-NCRV na bijna dertig jaar te verlaten, kijk ik er erg naar uit mijn bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van WNL.”

Dankbaar

Hij dankt KRO-NCRV: “Ik ben KRO-NCRV enorm dankbaar voor wat ik in de afgelopen 28 jaar heb mogen maken. De omroep vormt een groot deel van mijn journalistieke leven. Ik ga de programma’s en mijn collega’s bij KRO-NCRV missen en ben hen dankbaar voor al die jaren waarin we scherp en spraakmakend konden zijn.”

WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes is blij met de komst van Kockelmann. “Wij zijn zeer verheugd dat Sven daar aan wil bijdragen. Een prachtige versterking.”

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV, respecteert de keuze van Kockelmann: “Sven gaat na bijna 30 jaar KRO-NCRV per 1 december helaas verlaten voor een nieuw, journalistiek avontuur bij WNL. Sven is spraakmakend en vasthoudend en één van de beste interviewers van ons land. Vanzelfsprekend hadden we hem graag behouden voor onze omroep, maar hij heeft een andere keuze gemaakt die wij respecteren.”

Foto: Stijn Ghijsen