Home Landelijke radio Studio Brussel grootste ‘overige zender’

Studio Brussel grootste ‘overige zender’


Studio Brussel is de grootste zender van alle ‘overige zenders’ in het maandelijkse luisteronderzoek van onderzoeksbureau Intomart Gfk. Dat blijkt uit een aanvullend onderzoek onder 2926 respondenten die aangaven vaak naar ‘overige zenders’ te luisteren in opdracht van Kabelraden.nl. In de meest recente luistercijfers over november en december had ‘overige zenders’ een marktaandeel van 5,4 procent.

Studio Brussel werd het vaakste genoemd als ‘overige zender’, in 10,6 procent van de keren. WDR 4 staat tweede met 10,1 procent en FunX derde met 7,4 procent.

FunX doet niet mee in het maandelijkse Continu Luisteronderzoek, omdat het de respondenten niet representatief genoeg vindt. “Dat FunX komt bovendrijven in dit onderzoek is een nieuw gegeven. Het kan wijzen op een recente verbetering van de representativiteit van het respondentenbestand van Intomart, maar evengoed op het feit dat FunX blijkbaar ook relevant is voor autochtone luisteraars”, reageert FunX. “Zolang Intomart geen openheid van zaken kan geven inzake de representativiteit van het CLO, houden we het op het laatste.