Home Landelijke radio Studenten maken radio op Omroep Brabant

Studenten maken radio op Omroep Brabant

Omroep Brabant radio begint op donderdag 8 januari met een wekelijks programma gericht op studenten in Brabant. Het programma gaat ‘Student & Co’ heten en wordt op donderdagavond tussen 20:00 en 21:00 uur uitgezonden. Het programma wordt gepresenteerd door Colette van Nunen en een steeds wisselende student. Het radioprogramma is een samenwerkingsverband tussen Omroep Brabant radio en de Fontys Hogescholen in Brabant. De uitzendingen worden gemaakt door studenten van de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg.

Beide partijen zijn enthousiast over de samenwerking. Zendercoördinator Benno Roozen van Omroep Brabant radio: “We zijn er tevreden over dat we nu ook een inhoudelijk programma speciaal gericht op studenten kunnen gaan maken in samenwerking met de grootste partij die daarvoor in Brabant beschikbaar is, namelijk Fontys. Student & Co staat geprogrammeerd na het wekelijkse popprogramma Overstuurd, dat ook op jongeren is gericht, waardoor er een interessant studentenblok van twee uur ontstaat”.

Gie Meeuwis, projectleider van de Fontys Hogeschool Journalistiek: “Het is een schitterende gelegenheid om samen te werken met Omroep Brabant. Het programma is bedoeld voor alle studenten in Brabant en we willen dan ook de redactie later uitbreiden met studenten van andere opleidingen binnen en buiten Fontys, maar de kern van de redactie zal altijd wel gevormd worden door studenten radiojournalistiek.”