Home Landelijke radio ‘Stoppen Juize.FM niet de schuld van FunX’

‘Stoppen Juize.FM niet de schuld van FunX’


Dat Radio 538 stopte met de HipHop- en R&B-zender Juize.FM was niet de schuld van de publieke evenknie FunX. Dat zegt algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth van Radio 538 in Broadcast Magazine. “Ik wil dat niet in de schoenen van FunX schuiven, het komt door de niche die je vertegenwoordigt die niet zo groot is als wij dachten.”

Veel adverteerders liepen niet warm voor Juize.FM, zegt Brüggenwirth. “Ze zeiden: het is een station voor zwarten. Dat gaat nergens over, we draaiden veel muziek die door zwarte mensen wordt gemáákt, maar dat is irrelevant.” Het gevolg was wel dat eigenaar John de Mol (Talpa) er de stekker uit trok. “We waren erg teleurgesteld, we hadden net een nieuwe studio geopend. Maar John de Mol zegt: ik ben er niet om radiostations te verzamelen, het moeten wel gezonde bedrijven zijn. Daar kan ik hem alleen maar gelijk in geven.”

Brüggenwirth vindt dat FunX zich steeds meer onderscheidt. “Ik ben heel blij dat ze meer buitenlandse muziek zijn gaan draaien die niet op mijn playlist staat. Daar was die zender ooit voor bedoeld.”

Vorig artikelSander Guis stopt met nachtprogramma op 3FM
Volgend artikelRadio 2 presenteert 11e Top 2000 aan de pers