Home Landelijke radio Stijgers in luistercijfers maart-april tevreden

Stijgers in luistercijfers maart-april tevreden


Radio Veronica is verheugd met het marktaandeel van 6,2 procent dat in de periode maart – april werd gescoord. De laatste luistercijfers werden vanochtend bekend. Het is het hoogste luistercijfer ooit voor het radiostation.

"De opmars van Radio Veronica is niet te stuiten", meent Ab Trik, CEO van de Sky Radio Group. We zijn ongelofelijk blij dat wij de magische grens van zes procent marktaandeel hebben doorbroken. Met alle concurrentie is dit een topprestatie."

Ook Jacqueline Bierhorst van Slam!FM is blij. Het radiostation haalde 2,0 procent marktaandeel. “Deze cijfers, onze overvolle evenementenagenda en acties benadrukken de groei van Slam!FM. We hebben in een relatief korte tijd ontzettend veel bereikt en blijken met een flinke dosis passie en creativiteit in staat om de jongerendoelgroep aan ons te binden. We hebben record op record verbroken en inmiddels ruim 1,1 miljoen luisteraars per week! Daar ben ik trots op."

Ook een record voor BNR Nieuwsradio. Het radiostation steeg 0,1 procent naar 0,7 procent marktaandeel. "Een fantastisch bericht", aldus Paul van Gessel, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. "De essentie van BNR is: de luisteraar moeiteloos scherp te houden. Dit wordt door steeds meer mensen ontdekt en gewaardeerd."

De publieke regionale zenders kregen er 0,2 procent marktaandeel bij tot 13,3 procent. Omroep Reclame Nederland (ORN), de reclameverkoper van de omroepen is dan ook tevreden. "Elke zender heeft het streven te stijgen in verschillende doelgroepen. ORN is blij met een sterke positie bij de doelgroep boodschapper", zegt Clement Postmus, Directeur ORN.