Stephan Komduur (NPO Radio 1) is genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs 2022. De jonge presentator (1995) is te horen bij de programma’s ‘Vroeg!’ en de ‘Nieuws BV’. De Philip Bloemendal Prijs wordt om het jaar uitgereikt en is vernoemd naar Philip Bloemendal, de in 1999 overleden legendarische presentator van het Polygoon bioscoopjournaal. De winnaar ontvangt een geldprijs van 3.500 euro, te besteden aan een opleiding om zich in het vakgebied verder te bekwamen.

Ook Merel Ek (Hart van Nederland) en Maxime de Vries (NOS Stories) zijn genomineerd. De prijs wordt op donderdag 8 december voor de elfde keer uitgereikt tijdens een extra editie van het AVROTROS-radioprogramma EenVandaag vanuit Beeld & Geluid in Hilversum.

De keuzes zijn gemaakt door een vakjury bestaande uit voorzitter Evelien de Bruijn (programmamaakster en presentatrice), Iris van Lunenburg (presentatrice en columniste), Antoin Peeters (presentator RTL Nieuws), Winfried Baijens (presentator NOS Nieuws) en Sosha Duysker (winnaar Philip Bloemendal Prijs 2020).

Radiostem

Volgens de jury heeft Stephan Komduur een radiostem waar je meteen lange tijd naar wil luisteren. “En het mooie is, dat hij ook iets te zeggen heeft. Hij heeft gevoel voor wat er leeft in de samenleving. Zijn interesse beperkt zich niet tot Nederland en je hoort dat hij zich goed inleest voor een onderwerp.”

Voorgaande winnaars zijn Brecht van Hulten (2002), Lucella Carasso (2004), Wouter Zwart (2006), Sofie van den Enk (2008), Ajouad El Miloudi (2010), Luuk Ikink (2012), Arman Avsaroglu (2014), Eva Cleven (2016), Saskia Houttuin (2018) en Sosha Duysker (2020).