Home Landelijke radio Lucella Carasso wint Philip Bloemendal Prijs 2004

Lucella Carasso wint Philip Bloemendal Prijs 2004

Radio 1-presentatrice Lucella Carasso van de NOS is onderscheiden met de Philip Bloemendal Prijs 2004. Ze kreeg de presentatieprijs, een bedrag van 3500 euro, uit handen van oud-premier Wim Kok. De 32-jarige Carasso is parlementair verslaggever voor Met het Oog op Morgen en presenteert geregeld op zondag het Radio 1 Journaal. Ook valt ze af en toe in als presentator voor Met Het Oog Op Morgen.

De jury was lovend over haar. “Ze heeft een groot analytisch vermogen, waardoor ze politiek heel snel en alert inzichtelijk en begrijpelijk kan maken. Ze interviewt raak en scherpzinnig en vaak geestig, in een kruisgesprek vindt ze snel de juiste formuleringen, en ze onderscheidt zich des te meer door op een persoonlijke manier te reageren zonder zichzelf op te dringen. Een totaaltalent op de radio”, zo luidt het juryrapport.

De Philip Bloemendal Prijs is een tweejaarlijkse stimuleringsprijs bestemd voor een jonge talentvolle presentator van informatieve programma’s op radio en televisie. In 2002 reikte mr. Pieter van Vollenhoven de prijs voor het eerst uit aan Brecht van Hulten van het Jeugdjournaal.

De prijs draagt de naam van presentator Philip Bloemendal, die in 1999 overleed. Hij zat meer dan vijftig jaar in het vak. Hij was bekend van het Polygoon-bioscoopjournaal en leende zijn kenmerkende stem later aan honderden televisie-, radio- en filmprogramma’s. [NOS]