Home Landelijke radio Stembanden Sjors Fröhlich zo goed als genezen

Stembanden Sjors Fröhlich zo goed als genezen

Sjors Fröhlich is vrijwel volledig genezen van een zeldzame aandoening aan zijn stembanden: spasmodische dysfonie. Dat zegt hij in een interview met Villamedia Magazine. "Het klonk heel gek. Mensen die je kennen begrijpen dat wel, maar als je iemand aan de telefoon hebt denken ze een geestelijk gehandicapte aan de lijn te hebben. Heel vervelend." De presentator kreeg in 2007 met de problemen te maken.

Een chirurg van het VUMC in Amsterdam behandelde hem succesvol met een nieuwe methode uit Korea. "Ik zit weer op 95 procent van de stem zoals ik die had." Fröhlich is sinds 1 februari hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Hij gaat zelf niet meer presenteren. "Nee. Ik heb altijd gestreefd echt top te zijn in alles wat ik doe voor de radio. Ik hoor die vijf procent kwaliteitsverlies zelf en ik wil dan niet op de radio. Spontaan spreken gaat heel goed, maar als ik een tekst moet voorlezen is het niet meer zoals het was. Daarbij: als hoofdredacteur ga je ook over de presentatoren. Het is niet handig als ik BNR-presentatoren Paul van Liempt of Roelof Hemmen mijn ideeën over presenteren moet vertellen terwijl ik zelf ook op die stoel zit. Dat wil ik niet."

De nieuwe hoofdredacteur heeft veel plannen met BNR. "Ik ben aan het kijken naar de mogelijkheden voor visual radio, er bestaan voorbeelden in het buitenland waar dit tot kunst is verheven. Radio op beeld, zonder dat het een televisieprogramma wordt, maar meer is dan het ophangen van een webcam."

Vorig artikelRadioreclamebesteding daalt naar 218 miljoen euro
Volgend artikelWaarschijnlijk tientallen ontslagen bij Omroep Gelderland