Rob Janssens manier van radiomaken heeft het nodige weg van die van Stefan Stasse. “Ik heb het gevoel dat wij wel iets gemeen hebben. In Robs show zit ook dat variété (show, cabaret, red.). Dat vind ik echt heel erg leuk”, zegt Stefan in de podcast In Vorm. “Rob vindt mijn programma ook heel leuk, heb ik begrepen.”

Naast 3FM-dj Rob Janssen, noemt Stefan ook Timur Perlin een bijzondere radiomaker. “Want bij Timur weet je nooit wat er gebeurt na die plaat, welke hoek hij opgaat. Van begin tot het einde moet hij kunnen verbeelden wat hij doet. Dat variété heeft hij ook.”

Stefan, in de avonduren te horen met ‘De Staat van Stasse’ op NPO Radio 2, zegt geen strak muziekprogramma te kunnen maken. “Dat zou ik nooit kunnen doen. Drie platen, die over het algemeen ook nog door een computer zijn samengesteld, en dan een jingle er tussendoor. Dan kondig je de laatste drie platen af en je teast weer naar de volgende plaat. Ik snap het dan niet, ik vind het ook heel moeilijk om een doorstart te maken.”

Foto: Stijn Ghijsen | KRO-NCRV