Home Landelijke radio Stefan Leur weg bij HOT Radio

Stefan Leur weg bij HOT Radio

De laatste tijd circuleerde op internet de geruchten dat Stefan Leur zou vertrekken bij HOT Radio. En deze geruchten blijken waar te zijn zo bevestigen HOT Radio en Stefan Leur ons.

De reden voor het vertrek van Leur zijn de bezuinigingen bij HOT Radio. Hierdoor kwam Stefan in de gevarenzone omdat de meeste medewerkers een vast contract hebben behalve hij. Zijn contract loopt op 1 juli af en zal niet worden verlengt. Leur zal zo goed als zeker in de ochtend worden vervangen door Erwin Peters. HOT Radio laat daarnaast weten dat op die datum ook de zomerprogrammering van start gaat en daardoor de programmering op de schop gaat.

Een zegsvrouw van het station laat aan RadioFreak weten: “HOT Radio zal per 1 juli van start gaan met haar zomerprogrammering. Tussen 09.00 uur en 11.00 uur zal de programmering worden aangepast aan het ritme van de zomer’…meer muziek…minder presentatie’. Omdat hierdoor de presentatie door Jeroen Drogt zou komen te vervallen zijn er inmiddels zowel met Erwin Peters als met Jeroen Drogt onderhandelingen gaande om tot een akkoord te komen. Vooralsnog bestaat de intentie om Erwin het ochtendprogramma en Jeroen het lunchprogramma te laten presenteren.” Voor Stefan is dan geen plaats meer bij het station.

Stefan begon zijn radiocarrière met zijn eigen illegalezender ‘Dance Radio’. Hier draaide hij de muziek die hij in het weekend draaide in de discotheken. Daarna begon zijn radiocarrière echt bij Dance-FM in Assen, later volgde de overstap naar Rebecca maar ook daar moest hij doorbezuinigingen plaats maken omdat hij geen vast contract had.

Of Leur snel terug zal zijn op de (landelijke/regionale) radio weet hij niet. Hij laat RadioFreak weten: “Als je kijkt naar de ontwikkelingen in radioland, denk ik dat men niet meer op jong talent zit te wachten. Steeds vaker valt men terug op de oudere jocks van vroeger en/of de BN’ers. Ik weet van mezelf dat ik nog veel moet leren maar denk ook dat ik voor een station zeker een lucratieve aanwinst zal zijn. Radio is wat ik kan, en wat 80% van mijn leven beheerst.”

De komende tijd zal Stefan besluiten om weer te gaan solliciteren of zijn oude werk als elktro monteur weer op te pakken.