Home Landelijke radio Stand.nl viert tienjarig bestaan

Stand.nl viert tienjarig bestaan


Het dagelijkse NCRV Radio 1 programma Stand.nl bestaat tien jaar. In een jubileumuitzending op vrijdag 1 april wordt uitgebreid teruggeblikt op de afgelopen jaren. Communicatie-strateeg Jack de Vries, fractievoorzitter van GroenLinks Jolande Sap en hoofdredacteur NOS Nieuws Hans Laroes zijn de Stand.nl-gasten. Cabaretier Micha Wertheim maakt een radiocolumn en ook de vaste bellers krijgen een rol in de uitzending, die voor deze gelegenheid begint om 13:15 uur, in plaats van om 13:30 uur.

Voorafgaand wordt in het NCRV Radio 1 programma Lunch! vanaf 12:15 uur ook uitgebreid stilgestaan bij het jubileum.

In het programma heeft presentator Jurgen van den Berg een actuele gast en de bellende luisteraars de gelegenheid te reageren op  de stelling van de dag. Luisteraars kunnen ook hun stem laten horen via de website, Twitter en per sms.

"Het gebruik van stellingen en de mogelijkheid om direct via het online forum op het dagelijkse nieuws te reageren was vernieuwend en maakte Stand.nl tien jaar geleden meteen tot een succesvol crossmediaal format", aldus de NCRV. Stand.nl is ook een tijdje op tv te zien geweest.

Twee jaar na de eerste radio-uitzending sleepte Stand.nl drie nationale en internationale mediaprijzen in de wacht: de Marconi Award (voor het beste informatieve programma), de Milia iTV Award (voor het beste interactieve informatieve tv-programma) en de Gouden SpinAward (voor het beste interactieve media-concept). Het programma werd eerder gepresenteerd door Sjors Fröhlich en Ghislaine Plag.