Home Landelijke radio Staatssecretaris Heemskerk wil nog dit jaar een frequentieveiling

Staatssecretaris Heemskerk wil nog dit jaar een frequentieveiling

Staatssecretaris Frank Heemskerk wil nog dit jaar een veiling uitschrijven voor de verdeling van de digitale radiofrequenties. Hij wijkt daarmee af van eerdere plannen van een vergelijkende toets. Dit schrijft de Staatssecretaris van Economische Zaken aan de Tweede Kamer.

De PvdA’er vindt dat een vergelijkende toets “niet langer voor de hand ligt”. De frequenties zijn in 2003 eerder al via zo’n manier verdeeld en daar hebben de stations toen miljoenen voor betaald.

Voorzitter Martin Banga van de Vereniging van Commerciële Radiostations (VCR) zegt verbijsterd te zijn door de brief. Hij vreest dat de commerciële zenders buiten spel staan als de frequenties naar de hoogste bieders gaan. Telecombedrijven en televisiemaatschappijen zouden veel meer geld voor de frequenties kunnen neertellen. De zogeheten TDAB-frequenties zijn namelijk niet alleen geschikt voor digitale radio in de ether, maar ook voor video.

“We waren door het ministerie uitgenodigd om te komen overleggen over de vergelijkende toets, en dan komt er dit. Is dit nou het kabinet dat de eerste honderd dagen het oor te luister wil leggen in het land?” reageert Banga. Hij verwacht dat de concurrentie fors zal toenemen.

Vorig artikelJoost den Draaijer krijgt eigen rotonde
Volgend artikelRadio 2 draait 100 beste albums