BNR Nieuwsradio zendt vanavond een speciaal programma uit vanwege de verkiezingsuitslagen. Tijdens de BNR Uitslagenavond bespreken Liesbeth Staats en Kees Dorresteijn de eerste exitpolls en uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen. Van de verslaggevers bij de partijbijeenkomsten in het land hoor je de eerste reacties van de politiek leiders. De speciale uitzending is van 20:00 tot en met middernacht te horen op BNR.

Tijdens de uitzending worden de uitslagen geduid door Politiek verslaggever Leendert Beekman ven BNR en professor politieke communicatie Mariken van der Velden van de VU. De campagnes worden geanalyseerd door ‘de campagnekijkers’ Jurjen van den Berg (De Goede Zaak) en Bianca Pander (BKB). Daarnaast wordt er met deskundigen besproken wat de impact van de verkiezingen zijn op belangrijke onderwerpen als de woningmarkt, arbeidsmarkt, bestuurscultuur en de impact voor bedrijven. Deskundigen als Peter Boelhouwer (hoogleraar woningmarkt) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabo) schuiven aan. 

Radio 1

Op NPO Radio 1 is de programmering de hele dag omgegooid vanwege de verkiezingen. Tot 20:30 uur is ‘NPO Radio 1 Laat je stem horen’ op de radio. Vanuit verschillende locaties in het land zijn de presentatoren van de zender te horen in een gezamenlijke uitzending van de omroepen.

De NOS neemt het over om 20:30 uur met ‘NOS Nederland Kiest: De Uitslagen’. Mark Visser en Tijs van den Brink houden luisteraars op de hoogte van van de exitpoll, uitslagen, reacties van de partijen en de eerste analyses over de uitslag.

Foto: Flickr / Elger van der Wel