Home Landelijke radio SP wil salaris van dj’s aan banden leggen

SP wil salaris van dj’s aan banden leggen

De SP wil dat de norm voor mensen die betaald worden uit publiek geld niet meer verdienen dan de premier ook gaat gelden bij de publieke omroep. Dit meldt de Telegraaf. Maandag zal de SP dit voorstellen bij de behandeling van de mediabegroting in de Tweede Kamer.

“Een behoorlijk aantal presentatoren, deejays en bestuurders verdient nu meer dan de minister-president”, licht SP-Kamerlid Fenna Vergeer toe. “We hebben afgesproken dat mensen in overheidsdienst en mensen die vooral met publiek geld betaald worden niet meer verdienen dan de premier. Waarom zou dat niet gelden voor bijvoorbeeld de tv-presentatoren?”

Het geld dat met de maatregel bespaard wordt moet volgens Vergeer gaan naar programma’s, maar vooral ook worden aangewend om ander omroeppersoneel, zoals redacteuren, vaste contracten te geven. Zij hebben meestal kortlopende contracten, slechte arbeidsvoorwaarden en daardoor weinig bestaanszekerheid.

Vergeer is niet bang voor een leegloop van prominenten bij de publieke omroep. “Bij de publieke omroep werken heel veel mensen omdat zij een passie voor hun vak hebben, die lopen niet snel weg. Mensen die hun zakken willen vullen moeten hun heil maar elders zoeken, daar betalen we geen belasting voor. Er staat genoeg talent klaar om hun plaatsen over te nemen.”

Vorig artikelVVD wil zendtijd kerkgenootschappen toch niet afschaffen
Volgend artikelRegionale omroepen vanaf 10 november ook gratis via de satteliet